Tuesday, August 28, 2007

Slepičí polévka

------------------------

Potřeby:
-------------
175 g slepičího masa
2 mrkve
1 peržel
kousek celeru
1/2 cibule
60 g nudlí
celý pepř
sůl
petržel
25 g sterilovaného hrášku

Postup:
--------------
Omyté a očištěné slepičí maso zalijeme studenou vodou a necháme zvolna vařit. Pak zmírnéme příkon tepla, abychom snížili var na minimum.
Přidáme nakrájenou cibuli, sůl, pepř a zvolna necháme pod pokličkou vařit. Nejlépe v tlakovém hrnci. Když je slepice poloměkká, přidáme očištěnou zeleninu.
Vaříme tak dlouho až jsou maso i zelenina měkké. Slepici z vývaru vyjmeme a maso nakrájíme na kostičky. Vývar ze slepice a zeleniny přelejeme přes cedník a znovu přivedeme k varu.
Zavaříme připravené nudle. Když jsou těstoviny uvařené, přidáme hrášek a nadrobno nakrájené maso ze slepice. Podle chuti přisolíme a přidáme petržel.