Thursday, March 16, 2006

Kirk

potlačil zklamaný povzdech a připravoval se na hodinku či dvě únavné diplomacie. Vrhl předstíraný úsměv směrem k ředitelce, jenže ta okamžitě dala jasně najevo, že její netrpělivost nepramení z jejího temperamentu, i když jí vlasy zrzavě svítí a v tváři má hezké irské rysy. "Máme tu naléhavou depeši z blížící se nákladní lodi. Kapitán sděluje, že je napadlo klingonské válečné plavidlo."
Spock zvedl obočí a Kirkovi se stáhly koutky úst. "V prostoru Federace?"
"Nemám podrobnosti," řekla Frielová a rukou odhrnula kopec zvukových kazet a potištěných papírů na stůl, aby se dostala k terminálu svého počítače. Stiskla několik tlačítek a naskočil obraz štíhlého Andorijce s kobaltově modrou pletí. "Timmo, už jste obnovili styk se Saucy Lady?"
"Ne," zašeptal s náznakem místního přízvuku. Frielová vypnula terminál a pronesla poměrně zřetelně zvláště oplzlou orionskou kletbu.
"Plně souhlasím," řekl Kirk. Nevšímal si toho, že Spock zřejmě touží po tom, aby mu to přeložili. "Co jste až dosud slyšela?"
"Hlavně šumy Před patnácti minutami Timmo zachytil naléhavou depeši. Že jde o tísňový kód, bylo úplně jasné, ale výklad byl příliš kusý, a tak nemáme úplnou představu o tom, k čemu došlo. Určitě však k útoku," řekla vztekle, když viděla pochyby v Kirkových očích. "Neil je starý kosmický vlk. Na Wagnerově je už sedm let a nepropadá hysterii, když tu a tam vidí klingonskou válečnou loď."
"Tu a tam?" Kirkovi se od krku vzhůru do tváře zvolna rozlévalo teplo. "Kolikrát vlastně pronikli Klingoni sem do sektoru?"
Frielová si trochu nepřesvědčivě odkašlala, ale nezískala tím víc než pár sekund. "Nu, tu a tam."
"A kdy k tomu došlo naposledy?"