Wednesday, March 22, 2006

"Máte pravdu, Kostro," řekl Kirk a zarazil McCoyovy další poznámky. V tom duchu také upravil záznam v deníku. "Podle zvyku používají staré vesmírné trasy Frenniů práva planetární soustavy. Tyto cestovní koridory procházejí jak prostorem Federace, tak prostorem Klingonů. Kočovní obchodníci udržují přísně neutrální vztah vůči oběma stranám kvůli obchodu. Nyní však z neznámých důvodů Klingoni napadli obchodní loďstvo Frenniů."
Přerušil to a nadechl se.
"Je to šílené," poznamenal temperamentně poručík Sulu. Oči měl obráceny k přilbě a štíhlé svalnaté tělo se namáhalo, aby kosmická loď udržela nadsvětelnou rychlost. Kapitán nařídil maximální nadsvětelnou, což ztížilo řízení, ale učinilo je více vzrušujícím. "Klingonské hospodářství závisí na dovozu, a tak je to hotová sebevražda, když ohrožují vztahy s hlavním obchodním partnerem."
Podporučík Chekov si nadarmo prohrabával neposlušnou rozcuchanou hnědou čupřinu, která mu padala do očí. "Ti Klingoni se zbláznili, jsou to kozáci," mumlal mladý Rus a prováděl zdvojenou kontrolu navigačních souřadnic vypočtených pro kosmickou loď.