Friday, April 28, 2006

Šéfinženýr vypadal opravdu velmi ustaraně.
Kapitán pokračoval v revizi. "Poručíku Uhuro, ověřila jste, zda funguje hyperprostorové spojení?"
"Ano, kapitáne. Přijímám záchranné signály z celého sektoru na navigačních frekvencích a normální je i provoz na příjmu depeší. Jsme sice trochu stranou od místních vysílačů ve vesmíru, ale chytila jsem aspoň slabě vysílače z obchodní stanice, kde zřejmě běží obvyklé informace. Neozývá se žádné tísňové volání ani kódový signál."
To by mohlo znamenat, že Klingoni, již opustili území Federace. Nebo taky ne. V každém případě Enterprise musí přísně dodržovat zákaz vysílání, protože kdesi v sektoru by mohli ještě být buď Klingoni, nebo jiní nepřátelé. Za současného stavu nemůže kosmická loď riskovat prozradit svou pozici tím, že zapojí vysílání na vnějších komunikačních kanálech. Vyslala místo toho jen dvě výstrahy. Jednu na obchodní stanici kvůli přípravám k odvrácení útoku, druhá podrobně popsala události pro velitelství kosmické Flotily. Informační jednotka pro omezený nadsvětelný pohon potřebuje plné dva týdny, aby se dostala na kosmickou základnu.
Při vzpomínce na žádost o pomoc Kirk skřípal zuby. O pomoc žádal moc nerad a ještě méně rád pomoc potřeboval. Nicméně za daných prostorových a časových okolností nebudou ještě dost dlouho vyhlídky na to, že dostanou posilu. Je tedy dost času na to, dostat loď z nesnází.
Uhura pokračovala v hlášení. "Kapitáne, lodní spojení je ovšem v naprosto hrozném stavu. Chekov pracuje na počítačích a každou hodinu mi vypojí při opravách interkom. Tak ztrácíme spojení pokaždé s jinou palubou."
Při jejích slovech Kirk uslyšel tlumený zvuk otvírajících se dveří turbovýtahu a spíše cítil než viděl klidně přicházet svého prvního důstojníka. "Pane Spocku, budu potřebovat vaši zprávu o stavu senzorů..." Když se otočil, Kirk náhle ztratil hlas. Na Spockově kabátě vypadaly skvrny od oleje děsivě jako krev, ale ne vulkánská, nýbrž lidská.
"Kapitáne, je zapotřebí vaší přítomnosti v lodní nemocnici."
"Nějaké problémy s počítači zdravotnického zařízení?" Ale věděl, že jde o něco jiného. Spockův lhostejný výraz se pokaždé trochu lišil a tentokrát působil chmurněji než kdy jindy.
"Doktor McCoy utrpěl úraz. Je nyní na chirurgii..."
Tak přece jen lidská krev.