Thursday, October 12, 2006

ESÁTÁ KAPITOLA

apitánův deník. Datum 5524.2:
Enterprise je dosud vážné poškozena, ale díky raketovému pohonu míříme k Wagnerově obchodní stanici. Naše zbraně mají, poloviční energii, štíty máme zničené. Možná že nás bude doprovázet klingonský křižník.
Kirk se opřel ve svém velitelském křesle. Všechno kolem něho na můstku příjemně působilo jako dobře fungující soukolí. Na všech místech se pracovalo, světla kontrolek blikala s potěšitelnou pravidelností a přístroje hučely písničky, které vhodně doprovázely plnění povinností. "Kupředu, druhá nadsvětelná."
"Pane?" nervózně se ozval kormidelník.
Kapitán vzdychl. Nezamýšlel vyslovit nahlas to, co zůstávalo zbožným přáním."Pane Leslie, raketový pohon, jedna čtvrtina."
"Ano kapitáne." Kormidelník vyloudil na rtech chápavý úsměv. Nebyl totiž v myšlenkách daleko od kapitánových. Trochu rozechvěle spustil systém zážehu raketových motorů Enterprise. Kosmická loď se začala pomalu pohybovat a hladce vyrazila vpřed do kosmického prostoru.
Kirk zčásti počítal s tím, že se kov bude otřásat a drnčet. Vypustil zadržený dech a oddechl si. "Zvýšit na jednu polovinu."
"Polovina, provedeno."