Saturday, June 23, 2007

"Krkavci stále neodpovídají," odpověděla Palmerová. "Phasery znovu nabity, kapitáne." Benusové se prsty na řídícím panelu pro zbraně rozehrály. "Cíl dosud na dostřel."
"Ještě nepalte, podporučíku." Kirk se obrátil k technickému. "Co vy na to, pane Kyle?"
"Senzory s dalekým dosahem hlásí výbuch na obchodní stanici. Soudě podle údajů o výdeji energie, na stanici muselo dojít k vážnému poškození."
"Povedlo se mu to!" zaradoval se Kirk. "To Spock jistě našel způsob, jak je zmáčknout."
Během jeho slov se začala tellaritská loď dávat na ústup. Leslie monitoroval její směr. "Tellaritská vykazuje souřadnice pro návrat do tellaritského prostoru, ne na Wagnerovu stanici."
"Ať si jdou," řekl Kirk. "Raketovou budou v hlubinách vesmíru trávit celé měsíce. Můžeme si je najít později. Ale teď bude náš výsadek potřebovat posily. Kormidelníku, kurs na Wagnerovu stanici. Scotty, jakou můžeme vyvinout nejvyšší rychlost, abychom se tam dostali?"
Dotaz podnítil Scottyho k tomu, aby se začal bezprostředně starat o své motory. "Vy se ptáte na rychlost, když já nemůžu dělat nic víc, než držet loď, aby se mi pod rukama nerozsypala? Tahle poslední bitva proti Krkavcům patrně zničila všechny mé flastry na cimprcampr. Na mou duši, nejmíň pět hodin bychom se neměli hnout z místa."