Monday, June 25, 2007

"Pět hodin." Kirk se úkosem podíval na svého šéfinženýra, ale ještě než stačil vznést námitky proti jeho odhadu, přerušila ho poručík Palmerová.
"Kapitáne. Dostávám právě hyperprostorovou rádiovou depeši z jedné kosmické lodi Federace. Do tohoto sektoru vplul Lexington."
"Jako na zavolanou," zavrčel Scotty.
Kirk se obrátil k otrávenému šéfinženýrovi. "Právě naopak, pane Scotte. Jsem si jist, že na cestě do Wagnerovy stanice nás Lexington vezme do vleku."
"Ale kdepak, kapitáne," řekl rozhořčeně Scott. "Než se k nám stačí přiblížit, budeme už na cestě."
"Jsem přesvědčen, že budeme," řekl s vážnou tváří Kirk. Na hlavní obrazovce se rozsvítil obraz pevné postavy kontraadmirála Roberta Wesleye. "Enterprise. Vaši depeši právě obdržela kosmická základna číslo deset. Jsme připraveni vám poskytnout veškerou nezbytnou pomoc."
Kirk se opřel o opěradlo velitelského křesla a nasadil nenucený výraz. "Lituji, Bove, ale už je po parádě."
"Tak to mi jistě uteklo něco velikého," řekl kapitán Lexingtonu, když si na vlastní obrazovce prohlížel poškozenou Enterprise. "Jime, ty se vždycky dostáváš do největších patálií..."
"Ale já se dostávám taky z nich ven," prohlásil Kirk. A vlastní silou. "Počkej si na běžné hlášení o taktické situaci v mém lodním deníku, to se ještě něco přiučíš. A můžeme ještě pomoc potřebovat tam, kam plujeme." Wagnerova stanice. Při běžné nadsvětelné propluje Lexington polovinou sektoru a ještě stačí připlout na obchodní stanici, než se tam Enterprise dobelhá.
Poručík Kyle zvedl hlavu od senzorů, protože spojení mezi oběma loďmi se již chýlilo k závěru. "Kapitáne, dostávám údaje o další lodi, která se sem blíží ve směru od Wagnerovy stanice."
"To je Falchion," hlásila Palmerová a pohrávala si s ovladači na spojovém panelu. "Vysílání je plné šumů... v oblasti, kde došlo k výbuchu, je příliš mnoho rušivých vlivů." Snažila se poslouchat. "Jen jediná věta, kapitáne, ztráty na lidech."